Alkemisk Hand & tecknens betydelseEtt. Tummen
Första titt på tummen där står kronan bredvid månen, en fjärdedel gammal. Med detta menas salpeter. För precis som tummen kraftfullt avslutar utanför handen, gör salpeter i Art Alchemia, för han är kungen och Herre över alla salter. Han är kvarnen genom vilken allting slipas. Hans karaktär är någon annanstans tillräckligt beskrivet.

2. Index, Pekfingret)
Det andra tecknet och hemligheten av filosoferna är Star med sex poäng, stående över den främsta fingret bredvid tummen. Det är jämfört med Roman Vitriolo, eftersom inget arbete som är att vara perfekt kan slutföras utan vitriol, för det är den största och starkaste salt efter salpeter. Dess natur beskrivs.

Tre. Långfingret
Det tredje tecknet av filosofen hand är solen, som står ovanför den tredje finger. Med det är Sal Ammoniacum utses, för bortsett från salpeter och vitriol, är inget som är mer kraftfull hittat än *. Det är därför det är den tredje hemligheten.

4. Ringfingret
Den fjärde tecken filosoferna är Lantern, stående över den fjärde finger i handen, varigenom Alum Roche är indicerat, ty utan alun, kan ingen perfekt arbete utföras, eftersom det krävs för den röda och den vita. Den har en häpnadsväckande natur och mest subtila Spiritus. Det beskrivs på annat håll.

Fem. Lillfingret
Den femte hemliga och tecken är nyckeln till filosoferna, stående över lillfingret. Samtidigt är det låset av handen. Det är därför som nyckeln står på den. Med det är vanligt salt utses, för salt är nyckeln i denna artikel.

6. Mitten av Hand
Den sjätte hemliga tecken är fisken. Den står i mitten av handen och betecknar Mercury, för utan Mercury, eller fisken, kan ingenting göras. Han är början, mitten och slutet, och han är den präst som ska gifta sig med allt. Och han är den manliga och fröet, han är vattnet ur vilken alla metaller har sitt ursprung, och han är den viktigaste (faktorn) av alla konster, och den största av alla hemligheter.

7. Handflatan
Den sjunde tecknet av filosoferna är Fire. Genom denna Svavel indikeras. Det är jorden och början av alla metaller. Det är honan som bringar fram frukten. För inget frö kan växa om man först kastas in i bördig jord. Då vacker frukt kommer från det. Således det händer också tat när ett rent kvicksilver är förenad med en ren Sulphur, tar fram den ren frukt. Således är de man och kvinna, far och mor, eld och vatten, utsäde och jord. Det är tillräckligt om de sju hemliga tecken av filosoferna. Han som förstår väl detta Hand och dess tecken, och kan arbeta med det, kommer att dra glädje av det.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0